دارچین به عنوان یک ادویه معطر شناخته می شود که به غذاها، نوشیدنی ها و حتی آدامس ها طعم می بخشد. با این حال ممکن است فواید سلامتی نیز داشته باشد. این مقاله از مجله علمی دانستنی نمیدونستم را بخوانید تا درباره آنچه کارشناسان در مورد دارچین می گویند همچنین خواص بالقوه سلامتی مرتبط با مصرف این ادویه، بیشتر بدانید.
دارچین چیست؟
دارچین که از پوست داخلی درختان دارچین ساخته شده است، هزاران سال است که برای بهبود شرایطی مانند تب، التهاب، سرماخوردگی و اسهال مورد استفاده دارویی قرار گرفته است.
دارچین موجود در فروشگاه های مواد غذایی و مواد غذایی بهداشتی را می توان به صورت چوب دارچین، پودر ریز، چای، روغن و مکمل ها خریداری کرد.
انواع دارچین
چهار نوع معمولی دارچین وجود دارد که عبارتند از:
دارچین سیلان
دارچین سیلان که به نام دارچین واقعی نیز شناخته می شود، دارای بافتی نرم و طعمی لذیذ است. این گیاه بومی سریلانکا است و رایج ترین نوع دارچین مورد استفاده در آمریکای شمالی است.
دارچین سایگون
دارچین سایگون که اغلب با نام دارچین ویتنامی شناخته میشود، از درختانی که در ویتنام رشد میکنند به دست میآید و طعمی جسورانه و طعم شیرینی ارائه میدهد.
دارچین کاسیا
دارچین چینی یا دارچین کاسیا نیز به طور گسترده در مواد غذایی موجود است و دارای بافت خشن و طعم تند و شیرین است.
دارچین کورنتجه
دارچین کورنتجه که در اندونزی رشد می کند، طعم شیرین لطیفی را با ادویه هایی ارائه می دهد.
خواص دارچین برای سلامتی
تحقیقات نشان می دهد که مصرف دارچین ممکن است خواص سلامتی داشته باشد. سارا هرینگتون، متخصص تغذیه در Brio-Medical، یک مرکز درمانی جایگزین در اسکاتسدیل، آریزونا، میگوید: «برخی از قابل توجهترین فواید دارچین اثرات آن بر تنظیم قند خون و انسولین است.
دارچین حاوی ترکیبی به نام سینامالدئید است که در روغن موجود است. این عطر به عطر کمک میکند و تا حدی مسئول خواص سلامتی و اثرات ضد التهابی مربوط به دارچین است.
پوست درخت دارچین حاوی ترکیبات زیست فعال دیگری مانند کاتچین و پروسیانیدین است که به زیر گروهی از فلاونوئیدها تعلق دارند و می توانند اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی داشته باشند.
ممکن است دیابت و سلامت متابولیک را بهبود بخشد
طبق یک بررسی تحقیقاتی در سال 2022، دارچین ممکن است اثرات انسولین را تقلید کند. هشت مطالعه نشان داد که دارچین سطح گلوکز خون ناشتا و بعد از غذا (بعد از خوردن) را بهبود می بخشد.
یک مرور از کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده نشان داد که مصرف 120 میلیگرم در روز تا 6 گرم در روز به مدت چهار تا 18 هفته باعث کاهش سطح گلوکز پلاسما ناشتا میشود.
سامانتا ترنر، متخصص تغذیه و صاحب شرکت Forks and Grace، توضیح میدهد: «مزایای سلامتی اصلی دارچین، پتانسیل آن برای کمک به تنظیم سطح قند خون است که به طور بالقوه میتواند منجر به مدیریت بهتر دیابت و سلامت متابولیک شود.»
ممکن است در برابر بیماری قلبی محافظت کند
تحقیقات ارتباطی بین دارچین و کاهش خطر بیماری قلبی را نشان میدهد که علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است.
مروری بر 13 مطالعه نشان داد که مصرف مکمل این ادویه ممکن است سطح تری گلیسیرید و کلسترول تام را که دو عامل خطر برای بیماری قلبی هستند را کاهش دهد.
یک بررسی در سال 2020 از تحقیقات نشان داد که مصرف کمتر از یک قاشق چای خوری در روز ممکن است فشار خون را در افراد چاق کاهش دهد.
شرکت کنندگانی که مکمل دارچین مصرف کردند در مقایسه با دارونما کاهش قابل توجهی در وزن، چاقی شکمی، کلسترول تام، تری گلیسیرید و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) (کلسترول بد) و همچنین فشار خون بالاتری داشتند.
ممکن است التهاب را کاهش دهد
دارچین می تواند به عنوان یک ضد التهاب عمل کند، به این معنی که ممکن است التهاب را در بدن کاهش دهد.
دارچین حاوی آنتی اکسیدان های قوی از جمله پلی فنول ها است که ترکیبات طبیعی هستند که از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد (مولکول های ناپایدار که توسط بدن تولید می شوند یا از منابع خارجی مانند آلودگی هوا می آیند و می توانند منجر به پیری و بیماری شوند) محافظت می کنند.
یک متاآنالیز در سال 2020 نشان داد که یک مکمل دارچین از 1.5 تا 4 گرم در روز ممکن است سطح آنتی اکسیدان را در خون افزایش دهد و نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشگر C را کاهش دهد.
ممکن است به کنترل قند خون کمک کند
استفاده از دارچین در کاهش قند خون در افراد مبتلا به پیش دیابت مطالعه شده است. اگرچه تحقیقات ترکیبی است، اما یک مطالعه نشان می دهد که مصرف روزانه دارچین ممکن است به کنترل قند خون کمک کند.
در این مطالعه، شرکت کنندگان مبتلا به پیش دیابت، روزانه سه دوز 500 میلی گرم دارچین (یک سوم قاشق چای خوری) را طی 12 هفته مصرف کردند.
محققان دریافتند که مصرف دارچین به مدت 12 هفته باعث بهبود گلوکز پلاسمای ناشتا و تحمل گلوکز در افراد پیش دیابتی می شود.
با این حال، محققان خاطرنشان می کنند که مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات دارچین بر سرعت پیشرفت از پیش دیابت به دیابت نوع 2 مورد نیاز است.
ممکن است در برابر سرطان محافظت کند
بر اساس بررسی سال 2019 در مجله اروپایی شیمی دارویی، دارچین علاوه بر ضد التهابی، ممکن است دارای خواص ضد سرطانی نیز باشد.
این بررسی نتیجه می گیرد که دارچین آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلولی را افزایش می دهد، به این معنی که ممکن است با پیشرفت سرطان تداخل داشته باشد.
به طور بالقوه بهداشت دهان را بهبود می بخشد
روغن دارچین می تواند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند زیرا ممکن است در برابر باکتری های خاصی که منجر به بوی بد دهان، حفره ها و عفونت های دهان می شود، محافظت کند.
یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که روغن دارچین طیف وسیعی از فعالیت های ضد باکتریایی را با مهار باکتری های دخیل در پوسیدگی دندان نشان می دهد.
سایر فواید بالقوه دارچین
مطالعات در آزمایشگاهها نشان دادهاند که دارچین دارای خواص ضد باکتریایی است و ممکن است به کاهش انواع خاصی از باکتریها که میتوانند باعث بیماری و فاسد شدن مواد غذایی و لوازم آرایشی شوند، کمک کند. البته که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
در حالی که تحقیقات بیشتری روی انسان مورد نیاز است، کارشناسان معتقدند دارچین ممکن است اثرات محافظت کننده عصبی داشته باشد.
مطالعات انجام شده در لوله های آزمایش و حیوانات نشان می دهد که خواص عصاره دارچین ممکن است به طور بالقوه از عوامل کلیدی بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
آیا دارچین برای شما مفید است؟
وزارت کشاورزی ایالات متحده مصرف حدود نصف قاشق چای خوری دارچین را در روز یا کمتر هنگام مصرف آن برای مزایای بالقوه سلامتی توصیه می کند. فواید مورد نظر شکل دارچینی را که یک فرد مصرف می کند تعیین می کند.
در کل میتوان گفت که کپسولهای دارچین دوز قویتر و بالاتری نسبت به نوشیدن چای دارچین دارند، بنابراین ممکن است روش بهتری برای استفاده برای کسانی باشد که به دنبال تأثیرگذاری بر گلوکز، انسولین یا چربیهای خون خود هستند.
مطالعهای در سال 2019 که در مجله بینالمللی علوم غذایی منتشر شد، نشان داد که 41 بزرگسالی که بین 3 تا 6 گرم دارچین در روز به مدت 40 روز مصرف کردهاند، در آزمایش ها خون بهبود یافته را نشان دادند.
با این حال، برای مزایای کلی محافظت از عصبی، مزایای آنتی اکسیدانی یا کمک به کاهش علائم سرماخوردگی، خیساندن چوب دارچین یا نوشیدن چای دارچین ساخته شده از پوست یا برگ ممکن است یک روش مناسب و آرامش بخش برای زایمان باشد.
بهتر است قبل از مصرف هر گونه مکمل دارچین با یک پزشک مشورت کنید.
عوارض جانبی احتمالی دارچین
مصرف دارچین ممکن است عوارض جانبی داشته باشد مانند:
آسیب کبدی:
کومارین که ترکیبی است که در دارچین یافت میشود، اگر در دوزهای بالا مصرف شود یا فردی قبلاً آسیب کبدی داشته باشد، میتواند به طور بالقوه برای کبد سمی باشد.
مسائل شاخص گلسیمی شرایط گوارشی، مانند انسداد صفراوی و ورم معده، ممکن است با مصرف دوزهای بالاتر دارچین بدتر شود.
قند خون پایین:
وقتی دارچین با داروهای دیابت ترکیب شود یا در دوزهای بالا استفاده شود، می تواند منجر به هیپوگلیسمی (قند خون پایین) شود.
تحریک پوست:
روغن دارچین یا محصولات مراقبت از پوست حاوی دارچین ممکن است باعث تحریک پوست شود، به خصوص برای افرادی که پوست حساسی دارند.
نظرات کاربران