طبق اطلاعات منتشر شده از سوی ناسا آنها موفق به کشف ابر زمین که بزرگتر از سیاره ما است شده اند در ادامه این مقاله از مجله نمیدونستم به بررسی آن میپردازیم.
کشف ابر زمین
ستاره شناسان یک “ابر زمین” یا جهانی بزرگتر از سیاره ما را کشف کرده اند که به دور ستاره ای در فاصله 137 سال نوری از ما می چرخد. سیاره دومی که تصور می شود به اندازه زمین است نیز ممکن است به دور همان ستاره در حال گردش باشد.
سیاره فراخورشیدی ابر زمین که به نام TOI-715b شناخته می شود، به دور یک ستاره کوتوله قرمز می چرخد که سردتر و کوچکتر از خورشید ما است.
اخترشناسان این سیاره را با استفاده از ماموریت TESS ناسا یا ماهواره بررسی سیاره فراخورشیدی گذری شناسایی کردند. مطالعه ای با جزئیات این کشف در ماه ژانویه در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم منتشر شد.
محققان به این نتیجه رسیده اند که پهنای این سیاره، که تخمین زده می شود یک و نیم برابر سیاره ما باشد، بیش از 19 روز زمینی طول می کشد تا یک دور به دور ستاره خود بچرخد.
این سیاره به اندازه کافی به ستاره خود نزدیک است تا در منطقه قابل سکونت وجود داشته باشد، یا فاصله از ستاره ای که دمای مناسبی را برای سیاره فراهم می کند تا آب مایع روی سطح آن وجود داشته باشد.
منطقه قابل سکونت معمولاً بر اساس عواملی مانند اندازه، دما و جرم یک ستاره و همچنین بازتاب سطح یک سیاره محاسبه می شود.
دکتر جورجینا درانسفیلد، سرپرست تیم تحقیق و پژوهشگر فوق دکتری در دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه بیرمنگام گفت: اما ممکن است حاشیه های زیادی از خطا در ارتباط با این عوامل وجود داشته باشد که این موضوع را زیر سوال می برد که آیا یک سیاره واقعاً در منطقه قابل سکونت قرار دارد یا خیر. انگلستان.
ستاره شناسان بر این باورند که TOI-715b در یک منطقه باریک و بهینه تر در اطراف ستاره وجود دارد که به عنوان منطقه قابل سکونت محافظه کار شناخته می شود، که کمتر تحت تأثیر حاشیه های خطا قرار می گیرد.
درانسفیلد گفت: «این کشف هیجانانگیز است زیرا اولین ابر زمین از TESS است که در منطقه قابل سکونت محافظهکارانه یافت میشود. علاوه بر این، از آنجایی که این سیستم نسبتاً نزدیک است، برای تحقیقات بیشتر جوی مناسب است.
تِس، شکارچی سیاره
از زمان پرتاب TESSدر سال 2018، تس به اخترشناسان کمک کرده است تا سیارات را در اطراف ستارگان نسبتاً نزدیک که برای رصدهای بعدی با رصدخانه های زمینی و فضایی مناسب هستند، شناسایی کنند.
درانسفیلد گفت: «این به ما امکان میدهد تصویر واضحتری از تنوع منظومههای فراسیارهای که به دور طیف وسیعی از انواع ستارهای میچرخند به دست آوریم.
تلسکوپها میتوانند فرورفتگیهای نور ستارگان را که نشان میدهد سیاره از مقابل ستارهاش عبور میکند، دریافت کنند، و به آن فرورفتگیها در نور ستاره، گذر میگویند.
TOI-715b به ستاره خود نزدیک است و مداری سریع دارد، به این معنی که سیاره از مقابل ستاره خود می گذرد یا به طور مکرر عبور می کند.
در نتیجه، سیاره فراخورشیدی کاندیدای خوبی برای مشاهدات آینده با تلسکوپ فضایی جیمز وب است. تلسکوپ جیمز وب جهان را در نور مادون قرمز می بیند که برای چشم انسان نامرئی است و می تواند در اتمسفر سیارات نگاه کند.
با عبور نور ستاره به وب اجازه می دهد تا به دنبال شواهدی از جو باشد و حتی ترکیب جوی سیاره را تعیین کند. و درک اینکه آیا سیارات دارای اتمسفر هستند یا خیر، میتواند اطلاعات بیشتری در مورد توانایی آنها در قابل سکونت بودن برای حیات نشان دهد.
درانسفیلد با اشاره به قمرهایی با اقیانوسهای جهانی مانند اروپای مشتری یا انسلادوس زحل گفت: «ما واقعاً میخواهیم جرم سیاره را با دقت بالا بدانیم تا بفهمیم آیا این یک ابر زمین واقعی است یا عضوی از دسته جدید جهانهای اقیانوسی است. “این به ما امکان می دهد تا تحقیقات بعدی خود را واقعاً شکل دهیم و در مورد جمعیت شناسی سیارات فراخورشیدی به عنوان یک کل اطلاعات بیشتری کسب کنیم.”
درانسفیلد گفت، برای تأیید وجود سیاره دوم احتمالاً به اندازه زمین، محققان به مشاهدات موفق تری از گذر سیاره در طول موج های مختلف نور نیاز دارند.
اگر سیاره ای به اندازه زمین تایید شود، به کوچکترین سیاره ای تبدیل خواهد شد که تس در یک منطقه قابل سکونت پیدا کرده است.
جستجو برای سیارات شبیه زمین
ستارههای کوتولهی سرخ رایجترین ستارگان در کهکشان ما هستند و تعدادی از آنها میزبان جهانهای کوچک و صخرهای هستند، مانند منظومه TRAPPIST که اخیراً کشف شده است با هفت سیارهاش که در فاصله 40 سال نوری از ما قرار دارد.
سیاراتی که به دور این ستارگان کوچکتر و سردتر می چرخند، می توانند گرمای کافی را دریافت کنند تا به طور بالقوه قابل سکونت باشند.
اما یک سوال کلیدی این است که آیا این سیارات به اندازهای نزدیک هستند که توسط شعلهها و تشعشعات ستارهای که میتوانند اتمسفر آنها را فرسایش دهند، آب را تبخیر کنند و توانایی آنها را برای زیستپذیری برای زندگی محدود کنند.
درانسفیلد گفت که ستاره TOI-715b در دو سال گذشته تنها چند شعله از خود نشان داده است و فعال تلقی نمیشود، که آن را به یک ستاره قدیمی تبدیل کرده است.
در آینده، اخترشناسان امیدوارند که توانایی جست و جوی سیاراتی در اطراف ستارگان را داشته باشند که شبیه به خورشید ما هستند، که برای یافتن سیارات کم نور به اندازه زمین به توانایی مسدود کردن نور شدید ستاره ها نیاز دارد.
ماموریتهای آتی مانند PLATO آژانس فضایی اروپا یا گذرهای سیارهای و نوسانات ستارگان، 26 دوربین برای مطالعه سیارات مشابه زمین در مدارهای منطقه قابل سکونت به دور ستارههای خورشید مانند خواهند داشت. انتظار می رود این ماموریت در سال 2026 راه اندازی شود.
شایان ذکر است که تاکنون، هیچ تلسکوپی قادر به انجام این کار نبوده است، اما باید در یک دهه آینده امکان پذیر شود.
نظرات کاربران