ویندوز 10 ابتدا به عنوان “آخرین نسخه ویندوز” توصیف شده بود و مایکروسافت به جای عرضه یک نسخه جدید ویندوز، به روزرسانیهای منظم را ارائه میداد.
با انتشار ویندوز 11، همه چیز تغییر کرد و مایکروسافت به جای انتشار یک نسخه جدید از ویندوز 11، اقدام به اعلام رسمی نمود. لغو ویندوز 10X تصمیم مایکروسافت را تحت تأثیر قرار داد، اما به نظر میآید که این شرکت به مدت زیادی در حال کار بر روی یک سیستم عامل جدید بوده است.
اکنون به نظر میآید که این شرکت به یک چرخه به روزرسانی سه ساله برای نسخههای اصلی ویندوز منتقل میشود، که به این معناست که ویندوز 12 احتمالاً از سال آینده معرفی میشود. اگرچه هیچ چیز توسط مایکروسافت تأیید نشده است، اما شایعات زیادی در حال پخش شدن هستند. در ادامه همه چیزی که باید بدانید را در این مقاله از وبسایت نمیدونستم مشاهده میکنید.
آیا ویندوز 12 وجود خواهد داشت؟
بله، این امر به نظر میآید. میانگین شش سال زمانی بین عرضه ویندوز 10 و ویندوز 11 وجود داشت، اما انتظار نمیرود ویندوز 11 آخرین نسخه اصلی ویندوز باشد.
یک مقاله از ویندوز سنترال در ژوئیه 2022 پیشنهاد داد که جانشین ویندوز 11 در دست ساخت است، اگرچه این مسئله تضمینی نیست که با نام ویندوز 12 شناخته شود. یک مقاله بعدی در مارس 2023 جزئیات برخی از بهبودهایی را که میتوانید انتظار داشته باشید، شرح داده است. هر دو مقاله به منابع زک بوودن( Zac Bowden’s) اشاره دارند، او دارای یک سابقه قوی در اخبار ویندوز است.
در فوریه 2023، وبسایت VideoCardz.com درباره یک توییت حذف شده از لیکر @leaf_hobby گزارش داد که فهرست سیستم عاملی برای یک واحد پردازنده دسکتاپ اینتل Meteor Lake در آینده شامل ویندوز 12 بوده است. ما نمیتوانیم دقت این اطلاعات را تأیید کنیم، اما این لیکر اطلاعات قوی در زمینه فاش کردن اخبار اینتل دارد.
به تازگی پس از آن، در یک مصاحبه با The Verge، مدیر بازاریابی مصرفی مایکروسافت، یوسف مهدی، در ارتباط با ویژگیهای هوش مصنوعی اشاره به “توسعه نسخههای آینده ویندوز” کرد. این ممکن است به معنای یک بهروزرسانی در آینده باشد، اما عرضه یک نسخه جدید اصلی بسیار معقول به نظر میآید.
سپس، در مارس 2023، مایکروسافت کانال چهارم “Canary” جدیدی از برنامه Windows Insider را راهاندازی کرد. این کانال نسبت به حتی کانال موجود “Dev” هم آزمایشیتر خواهد بود، و مایکروسافت میگوید که از آن برای “پیشنمایش تغییرات پلتفرم که نیاز به زمان بیشتری برای عرضه به مشتریان دارند” استفاده خواهد کرد.
این به این معناست که نسخههای کانال Canary بسیار ناپایدار خواهند بود، اما دسترسی به ویژگیهایی که از عرضه عمومی دورتر هستند را فراهم میکنند. همچنین قابل ذکر است که در خلاصه مایکروسافت از کانال Canary زیر هیچ اشارهای به ویندوز 11 نیست این ممکن است به این معنا باشد که فقط برای ویژگیهای ویندوز 12 باشد.
بر اساس گزارش Windows Central، این “جایی است که شرکت قصد دارد موارد توسعه با مدت طولانی برای نسخه اصلی بعدی را پیشنمایش دهد”.
در یک مقاله درباره این توسعه، وبسایت Windows Latest اعلام کرد که کانال Canary “پایههای نسل بعدی، احتمالاً ویندوز 12” را فراهم میکند.
همانطور که انتظار میرفت، در کنفرانس توسعهدهندگان Build مایکروسافت در مه 2023، هیچ اشارهای به ویندوز 12 نشد. با این حال، همانطور که وبسایت Windows Latest گزارش میدهد، شرکت در یک تصویر نمایشی از “نسل بعدی ویندوز” یاد کرد.
از طرفی، واژهها و گزارشهای دو نشر معتبر، به احتمال زیاد نشان میدهند که یک نسخه جدید از ویندوز در حال آمادهسازی توسط مایکروسافت است.
زمان انتشار ویندوز 12 چیست؟
همانطور که انتظار میرود، ما دقیقاً نمیدانیم که ویندوز 12 (یا معادل آن) چه زمانی منتشر خواهد شد.
بهترین حدس ما تا کنون از همان مقاله Windows Central ای که در بالا اشاره شد، این است که هر سه سال یک نسخه جدید اصلی از ویندوز منتشر خواهد شد. با انتشار ویندوز 11 در سال 2021، این نشان میدهد که ما در یک نقطهای در سال 2024 ویندوز 12 را مشاهده خواهیم کرد.
وبسایت Windows Latest یک گام دیگر جلوتر رفته و گزارش میدهد که عرضه ویندوز 12 در پاییز سال 2024 و سپس عرضه گستردهتر آن در سال 2025 ممکن است. با این حال، نامهای مشخص نیست که نویسنده Mayank Parmar از کجا این اطلاعات را به دست آورده است.
سایت آلمانی Deskmodder، که ابتدا به ویندوز 12 اشاره کرد، در یک مقاله دیگر اظهار داشته است که “احتمالاً تا پایان سال 2024 ویندوز 12 را دریافت میکنیم”.
مایکروسافت قرار است در رویدادی در نیویورک در تاریخ 21 سپتامبر در مورد ویندوز حرف بزند، اما احتمالاً این تنها برای بروزرسانی آینده ویندوز 11 با نام 23H2 خواهد بود. بر اساس منابع نزدیک به Zac Bowden از Windows Central، “احتمالاً” خبری از ویندوز 12 نخواهیم شنید.
مایکروسافت هنوز زمان پایان پشتیبانی از ویندوز 11 را اعلام نکرده است، اما بیشترین نسخههای اخیر از مایکروسافت حدود 10 سال پشتیبانی را دریافت کردهاند. اگر همین موضوع برای ویندوز 11 هم صادق باشد، به نظر میآید که نیاز به نسخهای جدید از ویندوز تا سال 2031 حداکثراً وجود دارد. اما به نظر میآید که این مسئله به زودی تأیید خواهد شد.
باید به یاد داشته باشید که تاریخ انتشار ویندوز 12 روزی نیست که بتوانید با آن کار کنید. احتمالاً چند ماهی طول میکشد که با نصب تدریجی انجام شود و دستگاههای جدید احتمالاً در اولویت قرار خواهند گرفت.
ویندوز 12 رایگان خواهد بود؟
حداقل در ابتدا بله، ویندوز 12 (یا معادل آن) باید رایگان باشد. مایکروسافت به رایگان ارتقاء به ویندوز 10 ارائه داد و اصولاً همچنان در دسترس است.
بروزرسانی به ویندوز 11 هم هزینهای نخواهد داشت، شرط این است که دستگاه شما به نیازهای سختافزاری برآید.
بنابراین، پس از عرضه ویندوز 12، احتمالاً برای مدتی رایگان خواهد بود. مایکروسافت به طبیعت انسانی تمایل دارد تا تعداد بیشتری از افراد را به سیستم عامل جدید خود وادار کند.
ویندوز 12 نیازمندیهای سختافزاری متفاوتی خواهد داشت؟
احتمالاً بله. در حالی که لپتاپها و کامپیوترها طراحی اصلی مشابه خود را برای دههها حفظ کردهاند، مشخصات دیگری از زمان عرضه ویندوز 11 تغییر کردهاند.
نیازمندیهای سختافزاری ویندوز 11 مورد انتقاد قرار گرفت، اما ویژگیهای امنیتی مانند TPM و Secure Boot به نظر میرسد که برای آینده قابلیت حفظ خواهند داشت.
تنها نیازمندی سختافزاری اطلاعرسانی شده تا کنون از وبسایت Deskmodder است، که اشاره میکند به علاوه حداقل 8 گیگابایت RAM نیاز دارید تا آن زمان 4 گیگابایت فعلی. نیازمندیهای دیگر ویندوز 11 از جمله حداقل 64 گیگابایت فضای ذخیرهسازی و صفحه نمایش 720p هم ممکن است افزایش یابد، اما تاکنون هیچ شواهدی برای آن وجود ندارد.
با توجه به تمرکز قابل توجهی که بر AI ( هوش مصنوعی ) در ویندوز 12 قرار خواهد گرفت، شما احتمالاً نیاز به یک تراشه با قابلیت هوش مصنوعی (AI) دارید. سرمایهگذاری اخیر مایکروسافت در OpenAI سازندگان ChatGPT و انتشار بینگ چت پس از آن، اشاره میدهد که این ممکن است در ویندوز 12 اتفاق بیافتد.
در ژانویه 2023، وبسایت Windows Latest گزارش داد که AMD در حال کار بر روی پردازندههای مرکب با هوش مصنوعی میباشد. احتمالاً اینتل و AMD در آینده به رقابت شدیدی خواهند پرداخت، اگرچه ممکن است برای اجرای ویندوز 12 لازم نباشد که یکی از این تراشهها را داشته باشید.
سپس، در یک مقاله در وبسایت Windows Central در ژوئن 2023، نویسنده زک بوودن ( Zac Bowden’s) اظهار کرد که برخی از ویژگیهای (عمدتاً مربوط به AI) ممکن است “تنها برای کامپیوترهای جدیدتر با یک NPU [واحد پردازش عصبی] یا GPU [واحد پردازش گرافیکی] محدود شود”.
ویژگی های جدید ویندوز 12
این هنوز برای اطلاع دقیق از آنچه ویندوز 12 شامل خواهد بود، خیلی زود است. با این حال، برخی گزارشها و فاش کردن اطلاعات ما را به نگاهی به آنچه ممکن است به این بهروزرسانی اصلی اضافه شود میانجامد.
1. یک رابط کاربری دسکتاپ جدید:
اگرچه مایکروسافت به طور رسمی ویندوز 12 را معرفی نکرده است، اخیراً یک نگاه اولیه به یک نسخه نمونه دریافت کردیم. مایکروسافت به طور ناخودآگاه یک مفهوم برای ویندوز 12 در طول مراسم اصلی Microsoft Ignite که توسط مدیر عامل، ساتیا نادلا، برگزار شد، نشان داد.
این مفهوم تغییرات جالبی را نشان میدهد، از جمله یک نوار وظیفه شناور و برخی آیکونهای سیستم که اکنون در بالای صفحه نمایش داده میشوند، مانند نمایشگر Wi-Fi و باتری، همراه با یک ویجت هواشناسی. این باعث میشود که ویندوز شباهت بیشتری به macOS یا برخی از توزیعهای لینوکس داشته باشد.
البته هنوز چند سال تا تاریخ مورد انتظار عرضه فاصله داریم، بنابراین احتمالاً این یک نمونه نمونه طراحی بسیار ابتدایی است. ممکن است قبل از عرضه ویندوز 12 واقعی تغییرات زیادی داشته باشد یا به طور کلی لغو شود، اما به ما برخی عناصر جالب برای تجزیه و تحلیل میدهد. ویندوز 11 تغییرات بزرگی را برای اولین بار در سالها در نوار وظیفه انجام داد، و اگر این مفهوم چیزی باشد که میتوان به آن اعتماد کرد، ویندوز 12 تغییرات بیشتری را در تجربهای که به آن عادت کردهایم، ایجاد خواهد کرد.
2. رویکرد ماژولار:
به گفتهی گزارشها، ویندوز 12 ممکن است به یک رویکرد ماژولار تغییر کند. مایکروسافت قصد دارد ویندوز 12 را بیشتر به صورت ماژولار طراحی کند، به گونهای که برخی اجزای آن برای دستگاههای خاص قابل فعال یا غیرفعال کردن باشند. این ایده به نام CorePC شناخته میشود و امکان تجربههای شخصیسازی شده برای دستگاههای با اشکال و قابلیتهای مختلف را فراهم میکند.
برای مثال، یک تبلت یا کامپیوتر قابل انعطاف پذیر ارزان قیمت ممکن است از نرمافزارهای کلاسیک Win32 پشتیبانی نکند تا ساختار سبکتری داشته باشد. با این حال، این ویژگی همچنان برای کامپیوترهای رایانههای شخصی سنتی در دسترس خواهد بود، به طوری که کاربران مدتها میتوانند از کامپیوترهای خود به همان شکلی که همیشه داشتهاند، استفاده کنند.
این تغییر یادآور تا حدی ویندوز 10X است که قرار بود نسخهای از ویندوز 10 برای دستگاهها و کامپیوترهای قابل انعطاف طراحی شود. اما در حالی که ویندوز 10X همه چیز را حذف کرد و از ابتدا برای این دستگاهها ساخته شد، هدف از ویندوز 12 این است که تمام ویژگیها را داشته باشد و سپس بخشهایی که برای یک دستگاه یا شکل خاص معنی ندارد را حذف کند. این باعث نصب سبکتر ویندوز میشود و به اجازه اجرای ویندوز روی سختافزارهای با توانایی پایینتر میدهد.
3. بهروزرسانیهای سریعتر:
همان گزارشی که درباره رویکرد ماژولار اطلاعات را فراهم کرده است، از تغییر دیگری در ساختار ویندوز 12 نیز خبر داده است. این تغییر به عنوان جدایی وضعیت شناخته میشود. اساساً این بدان معناست که بخشهای خاصی از سیستم عامل از دسترسی کاربر محافظت شده و در یک پارتیشن جداگانه قرار میگیرند. این به ویندوز اجازه میدهد که به طور بیدردسرتر بهروزرسانی شود
، زیرا سیستم میتواند این پارتیشنهای هسته را بدون نیاز به مداخله کاربر بهروزرسانی کند. بهروزرسانیها به سرعت نصب میشوند و نیاز به زمان بیشتری برای اجرای آنها ندارند، که یکی از امنیتترین نسخههای ویندوز را ایجاد میکند.
4.ویژگیهای هوش مصنوعی (AI)
یکی از نکاتی که احتمالاً دیگر به عنوان یک موضوع جدید نیاید، این است که به نظر میرسد مایکروسافت قصد دارد ویژگیهای بیشتری از هوش مصنوعی را در ویندوز 12 جای دهد. یکی از این ویژگیها ممکن است شامل توانایی تشخیص محتوای نمایش داده شده در صفحه باشد و بسته به آن پیشنهادهای مختلفی ارائه دهد. همچنین ویندوز 12 ممکن است توانایی تشخیص اشیاء در تصاویر را داشته باشد و کپی کردن اشیاء و چسباندن آنها در جای دیگر را آسانتر کند.
اخیراً، مایکروسافت همچنین ویندوز Copilot را معرفی کرده است که منتظر میشود در ویندوز 11 به نمایش درآید، اما احتمالاً به عنوان بخشی مهمتر در ویندوز 12 جا میگیرد. گزارش اخیری همچنین به مجموعهای از ویژگیهای هوش مصنوعی در برنامههای ویندوز اشاره کرده است، مانند ایجاد کننده تصاویر برای برنامه Paint و پشتیبانی از تشخیص متن (OCR) در برنامه دوربین. مشخص نیست که آیا این ویژگیها به ویندوز 11 ارائه میشوند یا آیا برای ویندوز 12 در آینده نگهداری میشوند.
5.عدم پشتیبانی از برنامههای 32-بیتی Arm
هرچند که این ویژگی جدید نیست، اما به تازگی تأیید شده است که نسخه بعدی ویندوز از برنامههای 32-بیتی Arm پشتیبانی نخواهد کرد، در ردیف سایر پلتفرمهای محور Arm. به طور رسمی، مایکروسافت اعلام کرده است که این تغییر در یک نسخه آینده از ویندوز 11 اتفاق میافتد، اما باید منتظر بمانیم تا ببینیم کی این تغییر رخ میدهد.
در نهایت فعلا باید منتظر بمانیم تا مایکروسافت اطلاعات جدید از ویندوز 12 را بروز دهد
نظرات کاربران