16 حقیقت دیوانه کننده درباره تقویم ها که نمیدونستید!
0

16 حقیقت دیوانه کننده درباره تقویم ها که نمیدونستید!

تقویم ها بخش مهمی از زندگی ما هستند و به ما کمک می کنند تا منظم بمانیم و تاریخ ها و رویدادهای مهم را مشخص کنیم. اما واقعا چقدر در مورد تقویم ها می دانید؟ از آغاز باستان تا اقتباس‌های امروزی، تقویم‌ها تاریخچه‌ای غنی و مجموعه‌ای جذاب از حقایق مرتبط با آن‌ها دارند.

در ادامه این دانستنی با مجله علمی دانستنی نمیدونستم ، ما 16 فکت جالب تقویم را بررسی می کنیم که نه تنها دانش شما را گسترش می دهد، بلکه کنجکاوی شما را نیز تحریک می کند.

بنابراین، آماده شوید تا به دنیای تقویم ها سفر کنیم و نکات جالبی در مورد منشاء، توسعه و اهمیت فرهنگی آنها کشف کنید. چه عاشق تاریخ باشید، چه عاشق چیزهای بی اهمیت، یا صرفاً در مورد مفهوم زمان سنجی کنجکاو باشید، این حقایق تقویم مطمئناً علاقه شما را جلب می کند و قدردانی شما را از این ابزار ضروری در زندگی روزمره ما عمیق تر می کند.

1.تقویم شیطان

تقویم میلادی تقویمی که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد به نام پاپ گریگوری سیزدهم نامگذاری شد که به معرفی آن نسبت داده شده است (اگرچه او سیستم آن را ارائه نکرده است).

این امر با شک و تردید پروتستان ها و کشورهای عمدتاً پروتستان مواجه شد، برخی از آنها معتقد بودند که تقویم کار دجال است یا حداقل تلاشی برای بازگرداندن آنها به حکومت پاپ است.

تقویم

در ابتدا در سال 1582 توسط چندین کشور کاتولیک رومی در اروپا پذیرفته شد و پس از آن به تدریج در بیشتر نقاط جهان گسترش یافت. آخرین کشوری که تقویم شیطانی را پذیرفت یونان در سال 1923 بود.

تقویم میلادی بلافاصله در سراسر جهان پذیرفته نشد. چندین قرن طول کشید تا همه کشورها به دلایل سیاسی، مذهبی و فرهنگی تقویم میلادی را پذیرفتند

2.اندازه مناسب

به دلیل چرخش های مختلف کیهان (زمین در حال حرکت به دور خورشید، چرخش زمین حول محور خود، سیارات دیگری که بر مدار زمین تأثیر می گذارند، منظومه شمسی در حال حرکت به دور کهکشان و غیره)، تقریباً غیر ممکن است یک تقویم یکسان که می تواند به طور قابل اعتماد استفاده شود.

بیشتر تقویم‌ها از روزهایی یا حتی ماه‌هایی استفاده می‌کنند که آن‌ها را با سال گرمسیری (زمانی که زمین طول می‌کشد تا مدار خود را به دور خورشید کامل کند) مطابقت می‌دهد.

تقویم قمری، که در بسیاری از کشورها (به ویژه در آسیا) استفاده می شود، نیاز به یک ماه سیزدهم دارد که هر چند سال یک بار اضافه می شود. تقویم مایاها دارای پنج روز میانی بود که گفته می شد نحس بوده و با روزه و قربانی رعایت می شد.

3.تاثیر گذاری لاتین

احتمالاً با پیشوندهای اعدادی که ما در انگلیسی استفاده می کنیم آشنا هستید – uni-، mono-، di-، tri-، hexa-، octo- و غیره. و بسیاری از شما بدون شک از قبل از اینکه بتوانید بند کفش های خود را ببندید، ماه های میلادی سال را می خوانید.

اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه اینها اصلاً با هم مطابقت ندارند؟ هشت ماه اول به نام خدایان، الهه ها، جشن ها و فرمانروایان مختلف نامگذاری شده است.

به عنوان مثال، ژانویه (ژانواریوس) به نام ژانوس، خدای درگاه ها و آغازها نامگذاری شده است. فوریه (فبروریوس) به نام Februa، جشن پاکسازی نامگذاری شده است.

از سوی دیگر، سپتامبر به معنای واقعی کلمه به معنای “ماه هفتم” است، اکتبر به همین ترتیب به معنای “ماه هشتم” است، و  مطمئنن  می دانید که این ماه برای نوامبر و دسامبر چگونه است.

اگر آن ها به ترتیب ماه های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم نبودند، این فوق العاده و بسیار آسان به خاطر سپردن آن ها بود.

پس چه اتفاقی افتاد؟ همانطور که ممکن است حدس بزنید، تقویم اصلی رومی که گفته می شود توسط اولین پادشاه روم اختراع شده است، 10 ماه داشت.

از ماه مارس شروع شد که شاید الان برای ما عجیب به نظر برسد. بعدها، فرمانروای رومی، Numa Pompilius، ژانویه را در آغاز و فوریه را در پایان تقویم اضافه کرد. در نهایت فوریه بین ژانویه و مارس منتقل شد.

تقویم

4.سال کبیسه

احتمالاً می دانید که تقویم گریگوری مستلزم یک روز کبیسه، 29 فوریه، است که هر چهار سال یکبار اضافه شود. بنابراین سال‌های کبیسه در طول سال‌هایی اتفاق می‌افتند که بر 4 بخش پذیر هستند، مگر اینکه بر 100 بخش پذیر باشند، در این صورت باید بر 400 نیز بخش پذیر باشند. ، 2000 و 2400 هستند.

5. 30 فوریه

تلاش برای اجتناب از انجام کاری؟ تاریخ سررسید خود را برای 30 فوریه تنظیم کنید. در تقویم میلادی، همانطور که احتمالاً می دانید، همه ماه ها 30 یا 31 روز دارند به جز فوریه که 28 (یا 29 در یک سال کبیسه) دارد. با این حال، زمانی که سوئدی ها از تقویم ژولیانی به میلادی تغییر می کردند، به 30 فوریه رسیدند.

اکثر کشورها، برای تغییر، یک ردیف روز را قربانی کردند. برنامه سوئد این بود که این تغییر را به تدریج و با حذف روزهای کبیسه به مدت 40 سال انجام دهد.

این یک طرح خوب بود، اگر طولانی بود، اما به دلیل جنگ بزرگ شمال به اشتباه اجرا شد.

در سال 1712، سوئدی‌ها تصمیم گرفتند که تقویم ژولیانی را با اضافه کردن روزهای کبیسه‌ای که برداشته بودند بازیابی کنند و در پایان به 28 + 2 روز در فوریه رسیدند. چندین دهه بعد، سوئدی ها به روش معمول، با حذف یازده روز آخر فوریه 1753، به تقویم میلادی تبدیل شدند.

6.شروع روز درست

امروزه که محاسبات زمان کاملاً کنترل می شود، همه ما موافقیم که یک روز جدید از نیمه شب شروع می شود. اما آیا واقعا این بهترین راه است؟

برای هزاران سال، ستاره شناسان یک روز را از ظهر تا ظهر می شمردند. هندوها و مصریان روز جدیدی را در سپیده دم جشن می‌گرفتند، اما بابلی‌ها، یهودیان و یونانی‌ها از غروب آفتاب شروع کردند.

بسیاری از مردم هنوز با استفاده از این نقاط عطف به دلایل مذهبی یا فرهنگی اندازه گیری می کنند.

7.هشت روز در هفته

یک هفته هفت روزه مربوط به حدود یک چهارم چرخه ماه است، بنابراین یکی از ویژگی های بسیاری از تقویم ها در طول تاریخ بوده است.

با این حال، ماه تنها راه برای شمارش روزها نیست. تقویم جمهوری فرانسه، که قرار بود جایگزینی سکولار برای تقویم میلادی مورد حمایت پاپ باشد، دارای تقسیمات 10 روزه به نام دهه بود.

رومیان اولیه هفته را به عنوان چرخه هشت روزه خود بین روزهای بازار تعیین می کردند. برخی از تقویم‌ها اصلاً با هفته‌ها مشکلی نداشتند.

8.قدیمی ترین تقویم شناخته شده بیش از 30000 سال قدمت دارد.

زمانی را تصور کنید که انسان ها برای اولین بار شروع به سازماندهی گذر زمان کردند. زمانی بود که تمدن های باستانی برای ردیابی تغییرات فصول به نشانگرهای آسمانی طبیعی تکیه می کردند.

تقویم مایا

9.تقویم میلادی پرکاربردترین تقویم در سطح جهان است.

این تقویم که توسط پاپ گریگوری سیزدهم در سال 1582 معرفی شد، اکنون به طور جهانی پذیرفته شده است و به عنوان استانداردی برای تجارت بین المللی، تجارت و زندگی روزمره عمل می کند.

10.تقویم جولیان در گذشته تقویم اولیه امپراتوری روم بود.

این نام به نام ژولیوس سزار گرفته شد و در سال 45 قبل از میلاد معرفی شد و تا زمان تصویب تقویم میلادی در قرن شانزدهم به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت.

11.تقویم چینی یکی از قدیمی ترین تقویم های جهان است.

تقویم چینی که ریشه در مشاهدات نجومی باستانی دارد، هر دو چرخه قمری و خورشیدی را در بر می گیرد و بیشتر به دلیل ارتباطش با زودیاک چینی شناخته شده است.

مفهوم هفته هفت روزه را می توان در بین النهرین باستان جستجو کرد.این سنت بعدها توسط تمدن های مختلف پذیرفته شد و همچنان در بیشتر نقاط جهان دنبال می شود.

12.سال کبیسه توسط رومیان باستان معرفی شد.

برای محاسبه اختلاف بین سال شمسی و سال تقویمی، هر چهار سال یک روز اضافه به نام 29 فوریه اضافه می شد.

13.تقویم اتیوپی 13 ماه دارد.

این سیستم تقویم منحصر به فرد شامل 12 ماه با 30 روز، به اضافه یک ماه اضافی به نام “Pagume” با 5 یا 6 روز بسته به اینکه سال کبیسه باشد، می باشد.

تقویم

14.تقویم مورد استفاده در مصر باستان بر اساس طغیان رودخانه نیل بود.

هر سال طغیان رودخانه نیل آغاز چرخه کشاورزی جدیدی بود که اساس سیستم تقویم آنها را تشکیل می داد.

15.تقویم ژاپنی بر اساس دوران سلطنت امپراتور است.

در ژاپن، سیستم تقویم به امپراتور حاکم مرتبط است و هر دوره با نام جدیدی مشخص می شود و از عروج امپراتور به تاج و تخت شروع می شود.

16.تقویم یونان باستان ماه های نامنظمی داشت.

برخلاف ماه‌های استانداردی که امروز داریم، یونانیان باستان ماه‌هایی داشتند که طول آن‌ها متفاوت بود و به چرخه قمری بستگی داشت.

سنگ تقویم آزتک که به سنگ خورشید معروف است، شاهکاری از هنر باستانی و زمان سنجی است.
این یک سنگ حکاکی شده بزرگ است که هم به عنوان تقویم و هم به عنوان نماینده اساطیر و کیهان شناسی آزتک ها عمل می کند.

از تمدن‌های باستانی تا جوامع امروزی، تقویم‌ها همچنان جنبه‌ی حیاتی از زندگی ما هستند و به ما کمک می‌کنند تا با ریتم و جریان دنیای اطرافمان ارتباط برقرار کنیم. بنابراین، دفعه بعد که به تقویم خود نگاه می کنید، تاریخ غنی و داستان های جذاب پشت آن را به خاطر بسپارید.

سخن پایانی

در پایان این واقعیت تقویم، تاریخ شگفت انگیز، اهمیت فرهنگی و جنبه های علمی تقویم ها را روشن می کند. از تلاش‌های تمدن‌های باستانی برای ردیابی زمان گرفته تا تقویم استاندارد شده‌ای که امروزه استفاده می‌کنیم، تقویم‌ها نقش مهمی در سازماندهی زندگی ما داشته‌اند و ما را قادر می‌سازند تا از قبل برنامه‌ریزی کنیم.

تقویم

تنوع سیستم‌های تقویم در فرهنگ‌های مختلف و روشی که زمان را اندازه‌گیری می‌کنند، تنوع غنی جوامع بشری را نشان می‌دهد. بعلاوه، درک نحوه محاسبه سالهای کبیسه به ما کمک می کند تا طراحی پیچیده تقویم ها را درک کنیم.

تقویم‌ها چه به‌خاطر علامت‌گذاری تعطیلات مهم، برنامه‌ریزی قرار ملاقات‌ها یا صرفاً پیگیری روزها باشد، تقویم‌ها همچنان یک ابزار ضروری در زندگی مدرن ما هستند.

سوالات متداول

1. مفهوم تقویم چگونه شکل گرفت؟

مفهوم تقویم زمانی توسعه یافت که تمدن های اولیه به دنبال راه هایی برای ردیابی زمان بر اساس رویدادهای آسمانی و طبیعی مانند فازهای ماه، انقلاب ها و فصول برداشت بودند.

2.چرا سیستم های تقویم متفاوتی وجود دارد؟

سیستم های تقویم متفاوتی به دلایل فرهنگی، تاریخی و مذهبی وجود دارد. هر تمدن بر اساس باورهای منحصر به فرد، مشاهدات نجومی یا نیازهای اجتماعی خود، سیستم خود را اتخاذ کرد.

3. تقویم میلادی چگونه کار می کند؟

تقویم میلادی که توسط پاپ گریگوری سیزدهم در سال 1582 معرفی شد، تقویمی شمسی است که از 365 روز در سال عادی و 366 روز در سال کبیسه تشکیل شده است. هدف آن تنظیم سال تقویمی با زمانی است که زمین به دور خورشید می چرخد.

4.سال کبیسه چیست؟

یک سال کبیسه سالی است با یک روز اضافی، یعنی 29 فوریه، که هر چهار سال یک بار رخ می دهد تا اختلاف جزئی بین سال تقویمی و سال شمسی واقعی باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادات ویژه

  • دانستنی ها
  • آموزش آرایش
  • اخبار تکنولوژی
  • طلا و جواهرات
رازهای شگفت‌انگیز پنگوئن‌ ها: از لانه‌سازی در گوانو تا بچه‌دزدی!

رازهای شگفت‌انگیز پنگوئن‌ ها: از لانه‌سازی در گوانو تا بچه‌دزدی!

2 ساعت پیش
دنیای موجودات بی‌دنده عقب: سفری به میان حیواناتی که نمی توانند به عقب حرکت کنند

دنیای موجودات بی‌دنده عقب: سفری به میان حیواناتی که نمی توانند به عقب حرکت کنند

2 روز پیش
10 حیوانی که به خواب زمستانی میروند

10 حیوانی که به خواب زمستانی میروند

4 روز پیش
ورزش ذهنی چیست؟ و چگونه میتواند بر زندگی ما تاثیر بگذارد

ورزش ذهنی چیست؟ و چگونه میتواند بر زندگی ما تاثیر بگذارد

7 روز پیش
نقش حنا پروانه روی دست

زیباترین و جدیدترین مدل های نقش حنا پروانه روی دست 1403

4 هفته پیش
مدل های آرایش ساده دخترانه

جدیدترین و شیک ترین مدل های آرایش ساده دخترانه بهار 1403

4 هفته پیش
سنجاق‌های سر بافتی فانتزی

جدیدترین سنجاق سر بافتنی فانتزی دخترانه 2024

4 هفته پیش
طرح ناخن ساده و شیک

جدید ترین و بهترین طرح ناخن ساده و شیک 2024

1 ماه پیش
7تا از بهترین آمپلی فایر هدفون در سال 2024

بهترین آمپلی فایر های هدفون در سال 2024

1 روز پیش
بهترین اسکوتر برقی 2024: برترین اسکوترهای الکترونیکی

بهترین اسکوتر های برقی 2024

1 روز پیش
مانیتور جدید Skyworth دارای پنل 23.8 اینچی AH-IPS 1080p 100Hz

مانیتور جدید Skyworth دارای پنل 23.8 اینچی AH-IPS 1080p 100Hz

6 روز پیش
آموزش دانلود ویدیو از یوتیوب با Extensions flixmate

آموزش دانلود ویدیو از یوتیوب با Extensions flixmate

2 هفته پیش
گردنبند قاب عکس

جدیدترین مدل های گردنبند قاب عکس 2024

4 هفته پیش
گوشواره طرح خورشید

جدیدترین مدل های گوشواره طرح خورشید 2024

4 هفته پیش
انگشتر طلای طرح گل

بهترین و جدیدترین مدل های انگشتر طلای طرح گل 2024

4 هفته پیش
گردنبند دخترانه طلا طرح

جدیدترین مدل های گردنبند دخترانه طلا طرح فیل 2024

1 ماه پیش