بسیاری از افراد مبتلا به دیابت باید متوجه افزایش سطح قند خون در فصل زمستان شده باشند. در این مقاله از وبسایت نمیدونستم به بررسی چند روش موثر برای کنترل سطح قند خون در زمستان میپردازیم.
از حذف صبحانه گرفته تا استرس و کم خوابی، هر چیزی می تواند سطح قند خون شما را بالا ببرد. افراد مبتلا به دیابت حتی ممکن است در ماه های سردتر متوجه افزایش قند خون شوند.
اگر دیابت دارید، برای جلوگیری از مشکلات سلامتی، باید سطح قند خون خود را در محدوده مشخص خود نگه دارید. پس با این نکات سطح قند خون خود را در زمستان مدیریت کنید.
طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده،بسته به عواملی مانند سن شما و سایر مشکلات سلامتی محدوده مشخص برای قند خون ما ممکن است متفاوت باشد.
محدوده معمول قند خون عبارتند از:
قبل از خوردن غذا: 80 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر (میلی گرم در دسی لیتر)
دو ساعت پس از شروع غذا: کمتر از 180 میلی گرم در دسی لیتر.
اگر سطح قند خون بالا برود چه اتفاقی میافتد؟
طبق گفته متخصصان اگر قند خون بالا کنترل نشود، می تواند باعث ایجاد کتون در خون و ادرار شود که می تواند منجر به بیماری به نام کتواسیدوز شود. برخی از علائم آن عبارتند از:
- •دهان خشک
- درد شکم
- تهوع و استفراغ
- تاری دید
- گیجی
- کاهش هوشیاری
چرا سطح قند خون در زمستان افزایش می یابد؟
دلایل متعددی وجود دارد که چرا سطح قند خون ممکن است با کاهش دما افزایش یابد.
1. کاهش فعالیت
افراد در ماههای سرد فعالیت کمتری دارند، زیرا زمان بیشتری را در داخل خانه میگذرانند و به دلیل هوای سرد از فعالیتهای خارج از منزل اجتناب میکنند.
این کاهش فعالیت بدنی منجر به تقاضای کمتر برای مصرف گلوکز می شود که می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.
2. تغییرات هورمونی
هوای سرد باعث ترشح هورمون های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین می شود. این هورمونها اثر ضد تنظیمی بر انسولین دارند، به این معنی که توانایی بدن برای جذب گلوکز از جریان خون را کاهش میدهند.
این می تواند منجر به هیپرگلیسمی، به ویژه در افراد مبتلا به دیابت شود.
3. افزایش دریافت کالری
در طول زمستان، مردم اغلب هوس خوردن غذاهای راحت و خوش طعم و به طور کلی دارای کربوهیدرات بالا هستند.
در حالی که کربوهیدرات ها انرژی را تامین می کنند، می توانند باعث افزایش قند خون و به دنبال آن بروز مشکلاتی شوند.
4. بیماری
زمستان فصل سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری هاست. هنگامی که افراد بیمار هستند، بدن آنها هورمون های التهابی ترشح می کند که می تواند در تولید انسولین و جذب گلوکز نیز اختلال ایجاد کند.که این می تواند مدیریت سطح قند خون را دشوارتر کند.
چگونه دیابتی ها می توانند سطح قند خون را در زمستان مدیریت کنند؟
اگر دیابتی هستید، باید اقدامات خاصی را برای کنترل قند خون خود در زمستان انجام دهید.
1. به طور منظم ورزش کنید
این تمایل طبیعی انسان است که بخواهد در زمستان از ورزش کردن اجتناب کند تا در معرض سرما قرار نگیرد.
اگر نمی توانید برای ورزش بیرون بروید، می توانید فعالیت های داخل خانه را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، مانند یوگا یا زومبا.
همجنین بهتر است با معده خالی ورزش نکنید، زیرا ممکن است باعث هیپوگلیسمی شود. می توانید قبل از ورزش مقداری آجیل یا میوه بخورید.
2. هر سال واکسن آنفولانزا بزنید
بهبودی از بیماری های جزئی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی می تواند برای بیماران دیابتی دشوار باشد. و اگر سطح قند خون کنترل نشود، ممکن است سخت تر شود.
واکسیناسیون آنفولانزا را انجام دهید، که می تواند احتمال ابتلا به آنفولانزا، مراجعه به مطب پزشک، غیبت از کار و مدرسه و شدت بیماری را در صورت ابتلا به آنفولانزا کاهش دهد.
3. مدیریت استرس
زمستان با احتمال بیشتری برای اضطراب و افسردگی همراه است که نتیجه آن ممکن است مراقبت از خود ضعیف تر شده و سطح قند خون نامنظم باشد.
پیشنهاد می شود که پرانایاما و یوگا را به طور منظم انجام دهید، خود را از نظر ذهنی درگیر نگه دارید و از نظر اجتماعی فعال بمانید.
4. استفاده از کربوهیدرات ها و پروتئین های پیچیده
تمایل به خوردن بیشتر غذا در فصل زمستان وجود دارد، به ویژه غذاهای غنی از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند شکر.
حفظ یک رژیم غذایی با تغذیه سالم کلید مدیریت سطح قند خون شما است. مصرف سبزیجات، سوپ سبزیجات، آجیل و دانه ها را افزایش دهید.
5. رژیم غذایی
خوردن غذاهای غنی از چربی هر چند وقت یکبار اشکالی ندارد، اما باید اطمینان حاصل کنید که بخش نوشیدنی ها و تنقلات شیرین را محدود کنید تا بر سطح قند شما تأثیر منفی نگذارد.
6. گرم بمانید
تغییر دمای محیط می تواند بر قند خون تأثیر منفی بگذارد. قرار گرفتن در معرض سرمای شدید باعث ترشح هورمون های استرس در بدن می شود که باعث افزایش سطح قند می شود. پس با پوشیدن لباس های پشمی ومناسب خود را گرم نگه دارید.
7. هیدراته بمانید
گرمایش داخلی اغلب می تواند منجر به کم آبی بدن شود که تأثیر منفی بر افراد مبتلا به دیابت دارد. سعی کنید هدف خود را برای نوشیدن آب کافی تعیین کنید که حدود هفت تا هشت لیوان در روز است.
می توانید آب شنبلیله را با معده خالی میل کنید، اما از نوشیدن زیاد چای و قهوه خودداری کنید. از طرف دیگر، آب نارگیل و دوغ می توانند به تثبیت نیازهای الکترولیت بدن شما کمک کنند.
8. معاینات منظم سلامت
اگر دیابتی هستید، سطح قند خون خود را بیشتر چک کنید. به این ترتیب در صورت لزوم می توانید انسولین و رژیم غذایی خود را تنظیم کنید.
در میان همه اینها، لذت بردن از فصل زمستان را فراموش نکنید!
نظرات کاربران