یک نظریه تکاملی جدید می تواند معمای کوچک شدن حیوانات را توضیح دهد
0

نظریه تکاملی جدید ، معمای کوچک شدن حیوانات

تئوری تکاملی کوپ، یک نظریه کلاسیک است که مدعی است حیوانات تمایل دارند که از طریق زمان تکاملی بزرگتر شوند. اما مثال‌های زیادی وجود دارد که با این نظریه مخالفت می‌کنند، مانند برخی از مارها، بسیاری از گونه‌های لاک‌پشت، و حتی برخی از برفک‌ها، که تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که یا کوچک‌تر شده‌اند یا اندازه‌ی آن‌ها ثابت مانده است.

در تکامل حیوانی، یک ایده کلاسیک ولی مورد اختلاف این است که بزرگتر بودن بهتر است. حیوانات بزرگتر می‌توانند به راحتی به عنوان شکارچیان، جنگجوها و همسران برتر توسط افزایش اندازه از رقابت پیشی گیرند. این امکان مهمترین برنده را فراهم می‌کند و به سادگی بقا را تسهیل می‌دهد.

این تئوری به نام “قاعده کوپ” است، به نام پالئونتولوژیست ادوارد درینکر کوپ نام‌گذاری شده است و در قرن 19 توسط پالئوبیولوژیست‌ها مطرح شد.

ابتدا، قاعده کوپ به عنوان یک توضیح مناسب برای گونه‌های مگامانندی مانند ماموت‌های ولگرد و پلنگ‌های شیر دندان‌دار که یک زمانی در امریکای شمالی وجود داشتند، به نظر می‌رسید. برای دایناسورها نیز، به نظر می‌آید که قاعده کوپ معتبر است. اما مستثنیاتی از این روند به زودی آشکار شدند.

به مرور زمان، برخی از گونه‌ها و جمعیت‌های حیوانات کوچک‌تر شده‌اند، نه بزرگتر، به گفته سوابق فسیلی. اسب‌های دوران یخبندان که در گذشته در آلاسکا زندگی می‌کردند، برخی از مارهای انول لیزارد که در جزایر کارائیب زندگی می‌کنند، بسیاری از انواع لاک‌پشت و حتی برخی از برفک‌ها، همگی از طریق تحقیقات، نشان می‌دهند که در طول زمان کوچک‌تر شده‌اند.

این مشاهدات با انتظارات عمومی اندازه حیوانات مغایرت دارند و برای دهه‌ها بی‌توضیح مانده‌اند. یک فرضیه تکاملی جدید که از طریق مدل‌سازی کامپیوتری آزمایش شده است، می‌تواند به حل این راز کمک کند.

با توجه به تئوری ارائه شده در یک مطالعه که در 18 ژانویه در ژورنال Communications Biology منتشر شده است، میزان شدت رقابت بین گونه‌ها و ریسک بالای انقراض، حیوانات را به سمت کوچک‌تر شدن سوق می‌دهد. پژوهشگران یک مدل کامپیوتری پیچیده از تکامل جامعه با 20 پارامتر ریاضی مختلف از جمله نرخ شکار و مرگ پایه را ایجاد کردند.

آن‌ها یک گروه مدل‌سازی شده از ارتباطات میان افراد را از طی یک پیشرفت زمانی در شرایط مختلف پیگیری کردند و بررسی کردند که چگونه اندازه بدن، فراوانی گونه‌ها و نیشه اکولوژیکی تحت شرایط مختلف تغییر می‌کنند. از طریق مدل خود، آن‌ها دینامیک‌های مختلف منابع و ریسک را بررسی کردند و در نتیجه متغیرهای اندازه تحت شرایط مختلف را پیش‌بینی کردند.

در برخی از تنظیمات، به نظر می‌آید که قاعده کوپ درست است. زمانی که رقابت برای منابع بین گونه‌ها کم و ریسک کلی انقراض کم است، مدل نشان می‌دهد که حیوانات به سمت بزرگتر شدن تمایل دارند.

به همین ترتیب، زمانی که شکارچیان اصلی منقرض می‌شوند، حیوانات پایین‌تر در پیرامون اکولوژیکی ممکن است برای بهره‌مندی از شغف باز به اندازه بزرگتر تکامل یابند. اما در سناریوهای بسیار رقابتی – جایی که رقابت برای شکار، محل زندگی یا سایر نیازهای اساسی در وب زندگی بسیار شدید است .

جمعیت حیوانات ممکن است اندازه خود را حفظ کند یا حتی کوچک‌تر شود، به گفته نویسنده اصلی مطالعه، شوون‌لال روی، استاد و مدل‌ساز اکولوژیکی در دانشگاه ریدینگ در انگلستان.

روی می‌گوید: “ما واقعاً این را انتظار نداشتیم.” او و همکارانش هدف خود را تکذیب قاعده کوپ نگذاشتند، بلکه می‌خواستند ببینند آیا مدل‌سازی را پشتیبانی می‌کند یا نه.

این تئوری بیش از یک قرن است که مورد بحران و جدل قرار گرفته است.

برخی از زیست‌شناسان تکاملی و پالئونتولوژیست‌ها آن را به عنوان یک اثر از انتخاب گونه‌های بزرگ رد کرده‌اند، در حالی که دیگران به این تئوری وفادار مانده‌اند که به نظر می‌آید برای بسیاری از گونه‌ها صدق می‌کند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که واقعیت پیچیده‌تر از یک مفهوم تک اندازه است. علاوه بر این، یافته‌های مدل توضیحاتی از منحرف شدگی‌های قاعده را ارائه می‌دهند، به گفته روی: اینها تصادفات یا ناهنجاری‌ها نیستند، بلکه نتایجی از فشارهای ریاضی قابل تفسیر هستند.

برای سناریوهایی که گونه‌ها به مرور زمان کوچک‌تر می‌شوند، پژوهشگران یک “قاعده کوپ معکوس بازگشتی” پیشنهاد می‌کنند. به راهنمایی این تئوری جدید، رقابت شدید حیاتی را مجبور به تنوع در نیشه‌های اکولوژیکی می‌کند، به دنبال غذاها یا محیط‌های جدید.

اما، روی توضیح می‌دهد، همیشه فشاری برای بازگشت به منبع اصلی وجود دارد که حیوان ابتدا برای آن مناسب بوده‌است. دسترسی به منبع مورد نظر آسان‌تر است اگر اندازه‌ی حیوان کوچکتر باشد.

حیوانات کوچک کمترین فضا را اشغال کرده و کمترین انرژی را نیاز دارند. البته بزرگ بودن هم مزایای خود را دارد، اما گاهی اوقات کوچک بودن برتری دارد.

نظریه تکاملی تکمیلی که توسط پژوهشگران ارائه شده و بر اساس مدل‌سازی رایانه‌ای تست شده است، به عنوان “قانون کوپ معکوس مکرر” (Recurrent Inverse Cope’s Rule) معرفی شده است.

این تئوری به طور خاص به شرایطی اشاره دارد که رقابت شدید بین گونه‌ها و خطرات بالای انقراض، باعث کاهش اندازه حیوانات می‌شود.

در واقع، تحت این تئوری، اگر در یک محیط با رقابت فراوان، حیوانات نتوانند به منابع اصلی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند، به دنبال تنوع در نیش‌های اکولوژیک خود می‌گردند و به دنبال منابع جدید یا محیط‌های جدید می‌گردند.

با این حال، همواره فشاری برای بازگشت به منبع اصلی که ابتدا برای حیوان مناسب بوده، وجود دارد. از طرف دیگر، به دلیل اینکه اندازه کوچکتر به معنای اشغال فضای کمتر و نیاز به انرژی کمتر است، این حیوانات به سهولت‌تر به منابع مورد نیاز دسترسی پیدا می‌کنند.

پژوهشگران این تئوری را به عنوان یک چارچوب مشترک ارائه کرده‌اند که زیست‌شناسان و دیگر پژوهشگران می‌توانند از آن به عنوان یک مبنای تفسیری برای رویدادهایی که با اندازه حیوانات در تکامل مغایرت دارند، استفاده کنند.

این تئوری به عنوان توضیحی برای مواردی که قبلاً بدون توضیح گذاشته می‌شدند، ارائه می‌دهد و می‌تواند به روشن‌تر کردن مسائل نامعلوم مانند مشکل کوچک شدن پرندگان در سراسر جهان با افزایش دما، کمک کند.

هرچند که این مدل رایانه‌ای پیچیده توسط پژوهشگران ساخته شده و سال‌ها بهینه‌سازی شده است، اما لازم است که آزمایش‌های واقعی و داده‌های واقعی این تئوری را تأیید کنند.

پژوهشگران امیدوارند که تحقیقات آینده به تأیید یا رد این تئوری در نمونه‌های فسیلی بپردازد و مدل را با توجه به متغیرهایی مانند دما و از دست رفتن محیط زیست، بهبود بخشد

. در نهایت، این تحقیق نشان می‌دهد که درک ما از جهان نیز مانند حیوانات، تحول می‌کند.

منبع : operanewsapp

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادات ویژه

  • دانستنی ها
  • آموزش آرایش
  • اخبار تکنولوژی
  • طلا و جواهرات
چرا باید زبان خود را تمیز کنیم و چگونه این کار را انجام دهیم؟

چرا باید زبان خود را تمیز کنیم و چگونه این کار را انجام دهیم؟

2 هفته پیش
قدیمی‌ترین پنیر جهان

قدیمی‌ترین پنیر جهان دور گردن مومیایی ۳۶۰۰ ساله چینی کشف شد

2 هفته پیش
چرا دایناسورها شاخ داشتند؟

چرا دایناسورها شاخ داشتند؟

2 هفته پیش
بیش از یک راه برای تولد سیاره‌ها وجود دارد

بیش از یک راه برای تولد سیاره‌ها وجود دارد

2 هفته پیش
جدیدترین مدل ناخن طرح پروانه

جدیدترین مدل ناخن طرح پروانه

3 هفته پیش
آموزش قدم به قدم انواع مدل سایه چشم

آموزش قدم به قدم انواع مدل سایه چشم

3 هفته پیش
نقش حنا پروانه روی دست

زیباترین و جدیدترین مدل های نقش حنا پروانه روی دست 1403

6 ماه پیش
مدل های آرایش ساده دخترانه

جدیدترین و شیک ترین مدل های آرایش ساده دخترانه بهار 1403

6 ماه پیش
5 تا از بهترین لپ‌تاپ‌های ارزان قیمت

5 تا از بهترین لپ‌تاپ‌های ارزان قیمت

3 هفته پیش

نحوه انتخاب اندازه بند اپل واچ مناسب + انواع بند اپل واچ

3 هفته پیش
آیفون ۱۶ پرو

 رونمایی از آیفون ۱۶: قیمت و ویژگی‌های جدید

1 ماه پیش
روابط پیچیده تارانتولاها و مورچه‌ها: دفاع و تعامل در دنیای طبیعی

روابط پیچیده تارانتولاها و مورچه‌ها: دفاع و تعامل در دنیای طبیعی

1 ماه پیش
دستبند طلا دخترانه

جدیدترین و به روزترین مدل های دستبند طلا دخترانه 2024

5 ماه پیش
گردنبند قاب عکس

جدیدترین مدل های گردنبند قاب عکس 2024

6 ماه پیش
گوشواره طرح خورشید

جدیدترین مدل های گوشواره طرح خورشید 2024

6 ماه پیش
انگشتر طلای طرح گل

بهترین و جدیدترین مدل های انگشتر طلای طرح گل 2024

6 ماه پیش