تعداد وعده های غذایی با سلامتی شما مرتبط است. به همین دلیل است که همیشه بحث بر سر وعده های غذایی کوچک و مکرر و تعداد کمتر و بزرگتر وجود دارد.
در این مقاله از مجله اینترنتی نمیدونستم به شما خواهیم گفت که آیا خوردن چند وعده غذایی کوچک سالم تر از سه وعده غذایی بزرگ است یا خیر.
وقتی صحبت از غذا و سلامتی به میان میآید، معمولاً بیشتر بر روی آنچه در بشقاب شما است تمرکز میکنید تا دفعات خوردن غذا. اگر به دفعات وعده های غذایی فکر کنید، اکثر مردم به خوردن سه وعده غذایی بزرگ در روز اعتقاد دارند.
اما اکنون، ایده داشتن چندین وعده غذایی کوچک نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است. اعتقاد بر این است که خوردن پنج تا شش بار در روز برای سلامتی بهتر از صرف وعده های غذایی کمتر اما با حجم زیاد است.
کسانی که به خوردن مکرر مینی وعدههای غذایی اعتقاد دارند، فکر میکنند این عادت میتواند به کاهش وزن و حمایت از سلامت قلب کمک کند. بنابراین، آیا باید به خاطر سلامتی خود به جای سه وعده غذایی بزرگ، چندین وعده غذایی کوچک بخورید؟
چرا چندین وعده غذایی کوچک بخوریم؟
طبق گفته متخخصان خوردن چندین وعده غذایی کوچک شامل مصرف چند وعده کوچکتر غذا در طول روز به جای سه وعده غذایی بزرگ سنتی است.
این به طور معمول به معنی خوردن پنج تا شش بار در روز، با فاصله بین وعده های غذایی هر 2 تا 3 ساعت است. بر اساس تحقیقی که در سال 2019 در مجله Nutrients منتشر شد، خوردن مکرر می تواند سطح چربی (چربی) خون را بهبود بخشد و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
وعدههای غذایی کوچک مکرر همچنین ممکن است به حفظ سطح قند خون ثابت کمک کند و خطر افزایش ناگهانی و تصادفات را کاهش دهد، که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
خوردن بیشتر می تواند از گرسنگی شدید جلوگیری کند و کنترل اندازه وعده ها و جلوگیری از پرخوری را آسان تر کند. برخی از افراد نیز وعده های غذایی کوچکتری را انتخاب می کنند، زیرا می توانند هضم و جذب مواد مغذی را بهبود بخشند.
اساساً دستگاه گوارش به یکباره توسط مقادیر زیاد غذا غرق نمی شود.
خوردن سه وعده غذایی بزرگ
مفهوم خوردن سه وعده غذایی بزرگ – صبحانه، ناهار و شام – مبتنی بر رویکردی ساختاریافته برای غذا خوردن است که با برنامههای روزانه سنتی همسو است.
این الگو، وعدههای غذایی بزرگتر و با فاصله را فراهم میکند که قرار است شما را تا وعده غذایی بعدی سیر نگه دارد.
وعده های غذایی بزرگتر می تواند حس سیری بیشتری را ایجاد کند و به طور بالقوه وسوسه خوردن میان وعده های غذایی ناسالم را کاهش دهد.
یک برنامه غذایی قابل پیش بینی می تواند به تنظیم ساعت داخلی بدن کمک کند، از هضم بهتر و سلامت کلی حمایت کند.
چند وعده غذای کوچک یا کمتر غذای بزرگتر؟
اگر بر اساس شواهد علمی پیش برویم، نشان داده شده است که خوردن کمتر باعث بهبود سیری می شود.
بر اساس مطالعهای که در سال 2012 در Plos One منتشر شده است، گرسنگی را در مقایسه با وعدههای غذایی بیشتر کاهش میدهد.
همچنین، این باور عمومی که مکرر وعده های غذایی کوچک می تواند به کاهش وزن کمک کند، توسط علم پشتیبانی نمی شود.
طبق مطالعه ای که در سال 2010 در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد، افزایش دفعات وعده های غذایی باعث کاهش وزن بیشتر نمی شود.
هنگام خوردن چندین وعده غذایی کوچک باید به چند نکته توجه داشت:
- افرادی که مستعد پرخوری هستند یا کسانی که مدیریت اندازه وعده غذایی را دشوار می دانند، ممکن است با وعده های غذایی مکرر مشکل داشته باشند، زیرا می تواند منجر به افزایش دریافت کالری شود.
- کسانی که مشکلات گوارشی خاصی دارند ممکن است متوجه شوند که خوردن مکرر علائم را تشدید می کند.
در مورد سه وعده غذایی بزرگ، این نکات را در نظر داشته باشید:
- افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند دیابت، ممکن است متوجه شوند که وعده های غذایی بزرگ باعث نوسانات قابل توجه قند خون می شود.
- کسانی که ناراحتی های گوارشی را تجربه می کنند یا مشکلات سوء هاضمه دارند نیز ممکن است از وعده های غذایی کوچکتر و مکرر برای کاهش علائم بهره مند شوند.
- خوردن چندین وعده غذایی کوچک و خوردن وعده های غذایی بزرگ مزایای خاص خود را دارد. اگر با غذاهای غنی از مواد مغذی و شیوه های غذایی آگاهانه متعادل شوند، هر دو الگو می توانند سالم باشند.
نظرات کاربران