آیا تا به حال در آینه نگاه کرده اید و متوجه شده اید که چشمانتان دائما قرمز است؟ اگر چنین است، ممکن است از خود بپرسید که چه چیزی باعث قرمزی چشم می شود؟ قرمزی چشم ها که معمولا به عنوان چشم های خون آلود شناخته می شوند، ممکن است نشانه مشکلات سلامتی مختلفی باشند. برخی از این مشکلات جزئی و خطرناک هستند و نیاز به درمان فوری پزشکی دارند.
قرمزی چشم ممکن است دلیلی برای هشدار باشد. با این حال، بیشتر اختلالات چشمی مهم زمانی رخ می دهد که قرمزی همراه با ناراحتی یا ناهنجاری در بینایی را تجربه می کنید. در این مقاله از وبسایت نمیدونستم، برخی از علل احتمالی قرمز شدن چشم، نحوه درمان آنها و زمانی که مراجعه به پزشک ایده خوبی است را بررسی خواهیم کرد.
قرمزی چشم چیست؟
قرمزی چشم یک اصطلاح گسترده برای چشم های قرمز، تحریک شده یا خونی است. قرمزی زمانی رخ می دهد که رگ های خونی میکروسکوپی زیر سطح چشم بزرگ می شوند یا تحریک می شوند.
این معمولاً واکنشی به هر چیزی است که چشم را تحریک می کند. این بیماری ممکن است هر دو یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است مانند آلرژی یا آسیب چشم به تدریج یا ناگهانی ایجاد شود .
ناراحتی چشم، خارش، ترشح، پفکردن چشمها یا تغییرات بینایی مانند اختلال در بینایی ممکن است همراه با قرمزی چشم باشد. از سوی دیگر، قرمز شدن چشم به طور منظم شدیدتر از آنچه احساس می شود به نظر می رسد.
بسیاری از اپیزودهای قرمزی چشم عموماً با درمانهای بدون نسخه یا خانگی بیخطر و تدریجی هستند.
دلایل مختلفی برای قرمز شدن چشم وجود دارد. قرمزی چشم می تواند به آسانی استفاده از لنزهای تماسی یا خیره شدن به صفحه کامپیوتر برای مدت طولانی بدون استراحت باشد.
علل قرمزی چشم شامل آلرژی، بلفاریت (التهاب پلک)، ورم ملتحمه (چشم صورتی)، خشکی چشم، آسیب چشم و گلوکوم است.
عوامل قرمزی چشم
1. آلرژی
اگر یک ماده تحریک کننده وارد بدن فرد شود (مانند گرد و غبار، گرده، شوره حیوانات خانگی یا برخی از ترکیبات موجود در لوازم آرایشی یا محلول های لنز تماسی)، سیستم ایمنی بدن واکنش نشان می دهد.
برای مبارزه با آلرژی، بدن هیستامین تولید میکند که باعث میشود رگهای خونی در چشمها منبسط شده و چشمها قرمز، آبریزش و خارش پیدا کنند.
آلرژی چشمی می تواند باعث تاری دید و تجمع مخاط در چشم ها و گوشه پلک ها شود که منجر به تاری مداوم می شود. دلایل مختلفی برای قرمز شدن چشم وجود دارد.
این می تواند به آسانی استفاده از لنزهای تماسی یا خیره شدن به صفحه کامپیوتر برای مدت طولانی بدون استراحت باشد. دلایل دیگر عبارتند از: آلرژی، بلفاریت (التهاب پلک)، ورم ملتحمه (چشم صورتی)، خشکی چشم، آسیب چشم، و گلوکوم.
2-خشکی چشم
خشکی چشم می تواند باعث قرمزی، در کنار سایر علائم ناراحت کننده شود. سندرم خشکی چشم معمولاً زمانی اتفاق میافتد که چشمها اشکهای غیرضروری تولید میکنند یا اشک ها خیلی سریع تبخیر میشوند.
اشک توسط غدد ریز واقع در بالای پلک ها تشکیل می شود. برای محافظت و پاکسازی چشم ها عمل می کند. زمانی که چشمان شما به اندازه کافی اشک تولید نمی کند، دچار خشکی چشم می شوید.
خشکی چشم بسیار رایج است و مطالعات میزان شیوع آن را بین 5 تا 50 درصد پیشبینی میکنند. زنان، افراد بالای 50 سال و افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
3. ورم ملتحمه
ورم ملتحمه زمانی رخ می دهد که ملتحمه، غشایی که داخل پلک ها و ناحیه سفید چشم را می پوشاند، ملتهب می شود. چشم صورتی نام دیگر این بیماری است. التهاب ملتحمه می تواند باعث شود سفیدی چشم صورتی یا قرمز به نظر برسد. ورم ملتحمه همچنین می تواند علائم زیر را ایجاد کند:
- خارش
- یک احساس سوزش
- احساس چیزی در چشم
- افزایش پارگی
- ترشحات موکوس یا چرک
4. آسیب چشم
صدمات یا آسیب چشم می تواند منجر به قرمزی و خونی شدن چشم شود. رگهای خونی در چشم منبسط میشوند (باز میشوند)، خون اضافی را قادر میسازد تا به ناحیه آسیبدیده برسد و بهبودی را تسریع کند.
قرمزی چشم توسط این رگ های خونی باز ایجاد می شود. بسیاری از آسیب های چشمی شامل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، زخم های سوراخ شده و ساییدگی هستند. این آسیب های چشمی نیاز به درمان سریع پزشکی دارند و باید به عنوان یک اورژانس در نظر گرفته شوند.
5. بلفاریت
این یک بیماری شایع است که در آن پلک ها قرمز و تحریک می شوند، به غیر از قرمزی و پف کردن پلک، احساس سوزش، خارش، حساسیت به نور و اشک زیاد از علائم آن است .
بلفاریت می تواند علائم شدیدتری ایجاد کند، به خصوص اگر درمان نشود. این می تواند شامل مشکلاتی مانند ریزش مژه، رشد مژه ها در محل نامناسب یا تاری دید باشد.
اگر میکروارگانیسم های زیادی روی پلک های خود داشته باشید، بلفاریت ممکن است ایجاد شود. اگر غدد چربی در پلک ها مسدود شوند، ممکن است بیماری ایجاد شود. در موارد نادر، عفونت کنه می تواند باعث بلفاریت شود.
6. عفونت پلک
گل مژه انسدادی است که باعث التهاب غده میبومین در داخل چشم می شود. پلک بالا یا پایین شما، بیرونی یا داخلی، ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد.
در این حالت مشاده میکنید که مرز پلک قرمز و نفخ شده است و اگر گل مژه داشته باشید احساس درد خواهید کرد. این معمولاً به دلیل گرفتگی غده رخ می دهد. ناحیه آسیب دیده ممکن است با میبوم پر شود و در نهایت به یک نخود کوچک تبدیل شود.
7. یووئیت
التهاب در uvea، مرکز چشم شما، یووئیت نامیده می شود. بین شبکیه و آن سفیدی پلک شما ناحیه ای به نام یووه وجود دارد. قرمز شدن چشم ها می تواند ناشی از التهاب مربوط به یووئیت باشد. علائم دیگری وجود دارد که باید مراقب آنها بود:
- تحریف دید
- ناراحتی چشم
- چشمانی که شناورند
- حساسیت به نور
8. گلوکوم
این وضعیت ناشی از افزایش فشار بالا به دلیل تجمع مایع در چشم بیش از حد معمول است. عصب بینایی آسیب می بیند و آسیب می بیند و احتمالاً منجر به نابینایی می شود.
علائم گلوکوم زاویه بسته شامل شروع ناگهانی قرمزی چشم است. علائم دیگری که باید مراقب آنها بود عبارتند از:
- ناراحتی شدید در چشم شما
- دیدن دایره ها یا هاله ها به رنگ های رنگین کمان
- دید مه آلود
- کاهش دید
- سردرد
- حالت تهوع یا بیماری
9. استفاده از لنزهای تماسی
دیگرانی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند مجبور شده اند با چشمان خود تماس بگیرند. در نتیجه، افراد به دلیل شرایط مختلف، بیشتر در معرض قرمزی چشم هستند. تعدادی از این موارد عبارتند از:
- خراش یا خراش قرنیه
- تحریکات چشمی
- بیماری های چشم
- زخم قرنیه ممکن است هنگام استفاده از لنزهای تماسی در رختخواب رخ دهد.
- خشکی چشم
- نئوواسکولاریزاسیون به ایجاد عروق خونی جدید در قرنیه اشاره دارد.
10. زخم قرنیه
زخم قرنیه زخم یا زخمی است که معمولاً قرنیه را درگیر می کند. لایه بیرونی قرنیه قرنیه نامیده می شود و به این بیماری کراتیت می گویند. علائم دیگر زخم قرنیه علاوه بر قرمزی چشم عبارتند از:
- درد شدید چشم
- وجود انسداد در میدان دید شما
- اشک زیاد شده
- بیرون آمدن چرک
- دید مه آلود
- حساسیت به نور
- بزرگ شدن پلک.
چگونه می توان قرمزی چشم را درمان کرد؟
هنگامی که بدانید چه چیزی باعث قرمزی چشم می شود، بسته به موضوع درمان آسان تر می شود. اگر آلرژی، بلفاریت یا ورم ملتحمه علت اصلی قرمز شدن چشم شما باشد، می توانید علائم خود را در خانه مدیریت کنید. از جمله کارهایی که می توانید انجام دهید موارد زیر است:
از کمپرس سرد استفاده کنید.
زمان صفحه نمایش خود را کاهش دهید
از عوامل تحریک کننده جلوگیری کنید.
استفاده از داروهای بدون نسخه (OTC).
از لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده نکنید.
سعی کنید از اشک های ساختگی استفاده کنید.
سخن پایانی
قرمزی
چشم می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله خشکی، آلرژی، عفونت، خستگی و عوارض جانبی دارو باشد. درک علت قرمزی چشم می تواند به افراد کمک کند تا اقداماتی را برای پیشگیری و درمان این بیماری رایج چشم انجام دهند.
اگر قرمزی چشمها را تجربه میکنید، توصیه میشود از چشم پزشک یا ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی برای کمک به تعیین علل قرمزی چشم و ارائه درمان مناسب کمک بگیرید.
سوالات متداول درباره قرمزی چشم
چه زمانی باید نگران قرمزی چشم در کودکان باشم؟
در حالی که قرمزی چشم در کودکان اغلب به دلیل مسائل جزئی ایجاد می شود، شرایطی وجود دارد که باید فوراً به پزشک مراجعه کنید، مانند قرمزی مداوم، درد یا ترشح چشم، حساسیت به نور و تغییر در بینایی. اگر متوجه علائم نگران کننده ای شدید یا در مورد سلامت چشم کودک خود شک دارید، برای ارزیابی بیشتر با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
علل شایع قرمزی چشم چیست؟
قرمزی
چشم ها می تواند نشانه ای از بیماری های مختلف باشد. برخی از علل شایع عبارتند از ورم ملتحمه (چشم صورتی)، سندرم چشم خشک، و آلرژی چشم.
آیا عوامل سبک زندگی می توانند در قرمزی چشم نقش داشته باشند؟
بله، برخی از عوامل سبک زندگی می توانند در قرمزی چشم نقش داشته باشند. از جمله این موارد می توان به طولانی شدن مدت زمان نمایش، کمبود خواب، سیگار کشیدن، مصرف الکل و کافئین و قرار گرفتن در معرض محرک های محیطی اشاره کرد.
چگونه از قرمزی چشم جلوگیری کنم؟
برای جلوگیری از قرمز شدن چشم، بهداشت چشم را رعایت کنید، از مالش چشم خودداری کنید، از قطره های چشمی روان کننده برای خشکی چشم استفاده کنید، در مدت زمان طولانی مدت زمان تماشای صفحه نمایش استراحت کنید و در محیط هایی که محرک های احتمالی دارند از عینک محافظ استفاده کنید.
آیا قرمزی چشم ها می تواند نشانه یک بیماری جدی تر باشد؟
بله، قرمزی چشمها گاهی اوقات میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای جدیتر مانند گلوکوم، اسکلریت، اختلالات خودایمنی یا گلوکوم حاد با زاویه بسته باشد.
چه زمانی برای قرمزی چشم باید به پزشک مراجعه کنم؟
اگر قرمزی مداوم، درد شدید چشم، ترشحات غیرعادی چشم، حساسیت به نور، تغییر در بینایی، یا نگرانی در مورد قرمزی چشمان خود را تجربه می کنید، باید فوراً برای درمان مناسب با چشم پزشک مشورت کنید.
چگونه بهداشت چشم بر قرمزی چشم تأثیر می گذارد؟
رعایت بهداشت چشم در پیشگیری از قرمزی چشم بسیار مهم است. نکاتی برای بهبود بهداشت چشم شامل شستن مرتب دست ها، اجتناب از مالش چشم، مراقبت مناسب از لنزهای تماسی و تمیز نگه داشتن رختخواب برای کاهش آلرژن ها و محرک های احتمالی است.
نظرات کاربران